Kunstnerne

BIRGITTE WYLLER-BERNTSEN


OM: Keramiker BWB jobber mest i steingods leire med rakuteknikk, røykbrenning og vanlig elektrisk brenning. Hun lager helst skulpturelle arbeider, ofte kombinert med jern som hun sveiser og former i Tobbes smie. 


Sitat: "Å få uttrykke selve livet gjennom leiren er en fantastisk givende og evig spennende prosess."


Birgittes arbeider har egne navn og forteller sine egne historier. Via dem uttrykker hun sin kjærlighet og glede, sine drømmer og minner, sitt håp, sin sorg. De er trådene som til sammen danner kjernen i hennes liv. Naturen er Birgittes evige inspirator.  Det samme er ord. Ord danner bilder inni hodet hennes; bilder fulle av smak og lukt; bilder som hun omdanner til fysiske manifestasjoner i leire. 

Noen ganger understrekes budskapet med applikasjoner og objekter i materialer som speilbiter, nøkler, tre, glidelåser, plexiglass, ståltråd, jernnagler og stoff. Enkelte arbeider blir dekorert med ord og hennes egne dikt. Mange har et alvorlig tema, men alvoret myknes ofte med humor.

Birgitte ønsker at arbeidene hennes skal være tilgjengelige. Tilgjengelige for tilskuerens egne emosjoner og tolkninger,  så vel som en invitasjon inn i hennes innerste rom.


Til hjemmeside


SOLVEIG M. SKOGSEIDE


OM: Billedkunstner Solveig M. Skogseide er særlig kjent for sine følsomme naturskildringer. Hun maler og trykker grafikk med giftfrie teknikker i sine atelier på SOOT galleri.


SITAT: «Jeg vil ikke stivne i en bestemt form, men utfordre meg selv, på nytt og på nytt. Det er krevende, men lystbetont.» 


Billedkunstner Solveig M. Skogseide (SOOT galleri) har en rikholdig og variert produksjon av store og små malerier og grafikk. Hun inspireres av livet og naturen, som er i stadig bevegelse, og dermed sørger for at Solveig aldri går tom for inspirasjon. Billedkunstneren sammenligner maleprosessen med det å komponere musikk: hun begynner med en tone, og bygger lag på lag oppå hverandre for å skape sine stemninger. Overflaten skal helst være litt diffus og slitt, og gi en følelse av fred og harmoni. 

Det sies at du må være kunstner om du ikke kan la være å skape bilder. Dette er virkeligheten for Solveig.

Solveigs malerier er innkjøpt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Telenor Norge, så vel som Løvenskiold og Værtshuset Bærums Verk.


Til hjemmeside

LINDA JANSSON LOTHE

OM: Har sin utdanning fra Konstfackskolan, linje för keramik och glas, Stockholm og har en master i keramikk fra Kunsthøgskolen, Oslo. Hun er interessert av det narrative; fortellingen som ligger kapslet inn i ting. Arbeidene kan sees på som en hyllest til de analoge, håndlagde og tidkrevende prosessene. I prosjektet «Jordstjerne og trollbær» retter hun søkelyset mot artene som er på̊ vei å forsvinne, på̊ grunn av et alt mer effektivt skog-og jordbruk, endret topografi og forurensing. Porselensarbeidene er tolkninger av naturen, med fokus på̊ utrydningstruede planter. Ved å bruke porselen som materiale, blir objektene en metafor for økosystemets paradoksale skjørhet og utsatthet, men også̊ styrke.

Hun har deltatt på flere utstillinger i inn- og utland som Galerie Handwerk, Munchen 2022, 2021,Korean International Ceramic Biennale, 2019, 2021, og Nordnorsk kunstmuseum 2020. Hennes arbeider er representert i flere samlinger som Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo, KODE, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim, Oslo

kommunes kunstsamling, UD, Norske ambassaden i Københavnog Konstenheten, Västra Götalandsregionen.
I 2020 mottok hun Statens 10-årige kunstnerstipend.


Til hjemmeside

INGRID A TRONSTAD


OM: Ingrid A. Tronstads malerier er koloristiske med referanser til en lyrisk tradisjon. Hun viser en intuitiv evne til å fange og omgjøre en stemning til billedlig språk. Lys og gjennomskinnelig fargebruk, med kraftige penselstreker og kontrasterende flater, skaper bevegelse og nærvær.
Å male er for Ingrid som å reise. Hun arbeider spontant, og legger daglig ut på oppdagelsesferd. Hun utforsker farger, flater og linjer – ofte uten å vite hvor hennes impulser vil ta henne. Maleriene er som snapshots av opplevelser, drømmer og tanker. Hun ønsker å formidle fargeglede.


Til hjemmeside

TOBBE MALM


OM: Tobbe Malms kunstnerskap henter sin styrke fra følelser og en iboende fortellerglede. Kunstneren kombinerer refleksjoner av vår tid med uttrykk som går tilbake til oppveksten i gruve og jern industriens Norberg i Sverige. Han skaper unik kunst som bidrar til nysgjerrighet og undring. Hvert eneste objekt Tobbe lager er en original. Metallet varmes opp til 1.200 grader og formes med hammer. Det sveises bankes og bøyes til kunstneren har funnet det uttrykket han ønsker å formidle.


CITAT: «Att genom konsten utforska! ”Att befria medvetandet” förbi liv och död, förbi tid. Och där nånstans bli till dem vi är. I livsflimret vajar identiteten som tar form av att integreras i en berättelse och blir till kött och ben i var och ens historia«


Malm er kompromissløs i sin kunst. Han vokste opp på industristedet Norberg i Sverige, det påvirker både hans blikk på verden og kunsten han skaper. Tobbe bruker gjerne gjenstander som allerede har sin egen historie og bruker disse for å komponere skulpturer, som så får sin egen historie. 


Til hjemmeside